Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на

...
  Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на
Коментари Харесай

Търговска Лига се отказва от създаване на педиатрично отделение и сменя името на болница Мама и аз

 

 0.jpg

 

Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква „ национална частна детска болница “.

 

Предвид основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения, вложителят Търговска Лига се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл.

 

Напомняме на цялата българска общност, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и вложенията в опазването на здравето са решаващи за излизането от демографската рецесия и оцеляването на нацията.

 

Категорично и ясно удостоверяваме нашата безрезервна поддръжка за построяването на същинска национална държавна детска болница и, че основаването на съвременна многопрофилна болница в София, без педиатрично поделение, не трансформира тази наша кардинална позиция.

 

Търговска Лига АД

 

Вчерашното решение на служебния кабинет на Димитър Главчев да утвърди основаването на частна Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София предизвика остри реакции измежду политическите партии и обществото. Димитър Главчев бе неведнъж свикан да анулира решението на кабинета. 

В късния следобяд през днешния ден служебният министър председател разпореди да бъде анулирано признатото през вчерашния ден решение за основаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, се споделя в позицията. 

„ Ако отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от министъра на опазването на здравето, министър председателят Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста “, написа още в позицията на  Министерския съвет. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР